U bevindt zich hier: Webdesign / Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie onderdeel van webdesign?

Ruim 81% van alle internet gebruikers komt bij zijn bronnen via zoekmachines. Zeker voor het MKB kan hier nog veel in veranderen. De mond op mond reclame werkt wel, maar u kunt veel meer omzet maken met een goede website. Het hoeft niet veel geld te kosten om bijvoorbeeld goed in Google te ranken.

Wat is zoekmachine optimalisatie

Om optimaal gebruik te maken van zoekmachines kun je gebruik maken van bepaalde technieken. Hierdoor doorloop je een bepaalde procedure die ervoor zorgt dat je website hoger in de zoekmachine komt. Echter kost zoekmachine optimalisatie tijd, door te vergelijken met rapportages ideeŽn uit te stippelen en te analyseren kun je wat sturen in de zoektermen van bezoekers.

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel zoekmachine positionering, of Search Engine Optimalisation genoemd (afgekort SEO). Dit is nodig om hoger te ranken in Google en andere zoekmachines. Uit eindelijk heeft het allemaal het uiteindelijke doel om meer bezoekers op de website te krijgen. Voor het ranken in de zoekmachines kan men gebruik maken van specialistische bedrijven, hier wordt wel veel voor betaald en is dus niet voor ieder bedrijf te veroorloven.

WebCurve doet zijn uiterste best om bij te blijven in de nieuwe technieken. Hier wordt rekening mee gehouden in de gemaakte systemen en nieuwe websites. Zo is bijvoorbeeld ons Content Management System zo ingericht dat u op eenvoudige wijze zelf uw website kunt onderhouden, maar is het ook deels geoptimaliseerd voor zoekmachines. Nog enkele tips zijn hieronder weergegeven.

Tips

  • Flash is heel erg mooi maar zoekmachines hebben alleen wat aan tekst
  • Gebruik kopteksten bij alina's
  • Gebruik in de kop van de browser (boven de adresbalk) 3 zoektermen, belangrijkste eerst en vorm bijvoorbeeld met de andere 2 een mooie zin
  • Maak gebruik van zoekmachine vriendelijk url's
  • Een sitemap maakt het voor zoekmachines makkelijker om een website te indexeren
  • Er zijn misschien mappen die niet door een zoekmachine mogen worden geÔndexeerd, deze kun je weren met een robots.txt bestand